Sivujen tekijästä

Eläköön eilinen! -blogin luoja ja sen artikkeleiden kirjoittaja valt.maist. Mari Anthoni (ent. Nevalainen) on Espoon historiaan erikoistunut, palkittu opas ja matkailuyrittäjä, joka on yli 14 vuoden ajan opastanut ryhmiä valtiovieraista koululaisiin sekä mm. toteuttanut Espoon historiaan keskittyviä erittäin suosittuja luentosarjoja, tilausluentoja ja koulutuksia.

Mari Anthoni on suunnitellut ja toteuttanut mm. erilaisia teemallisia kiertoajeluita, veneretkiä sekä kävelykierroksia Espoon eri kohteissa. Espoon 550 -juhlavuonna hän suunnitteli ja toteutti Espoon työväenopistolle luentosarjan "Värikästä ja monikulttuurista elämää Espoon kartanoilla ja huviloilla". Sarjan luennot ja kohdevierailut olivat loppuunmyytyjä useiden lukukausien ajan.

Blogin artikkelit pohjautuvat Anthonin opastuksiaan ja luentojaan varten keräämään laajaan lähdemateriaaliin ja tietoon. Työssään oppaana ja luennoitsijana  Anthoni on huomannut sekä ihmisten valtavan innostuksen kotiseutunsa tarinoihin että toiveen löytää helposti luettavia ja mukaansa tempaavia tarinoita Espoon ja espoolaisten historiasta

Mari Anthoni on toiminut vuodesta 2009 alkaen Espoon kaupunginvaltuutettuna sekä vuodesta 2013 lähtien poikkihallinnollisen Osallistuva Espoo -ohjelmaryhmän varapuheenjohtajana. Osallistuva Espoo -ryhmä linjasi espoolaisten kotiseututuntemuksen ja -rakkauden lisäämisen yhdeksi valtuustokauden keskeiseksi tavoitteeksi.

 EE-Mail 8/2003. teksti Lilli Berghäll, kuvat Arto Wiikari

1 kommentti: